** كنافة قراطيس **
المقادير :
ك سكر
ك كنافه طريه
فانليا
كريمه خام
الطريقه :
اولا نعمل الشربات ك سكر عليه 3 كوب ماْء + نصف ليمونه
ويغلي علي نار حتى يتماسك حوالي 10 دقائق ويترك يبرد تماما.
بالنسبه للكريمه الخام موجوده عند العطار بودره
نضع كوب كريمه بودره علي ربع كوب ماْ ساقع جدا
ولو الكريمه من غير سكر نضع ربع كوب سكر بودره
ونضرب بالمضرب الكهربي ونضعها بالثلاجه.
الكنافه نقطع منها قطع صغيره ونلفها على قرطاس صغير مخصص للكنافه
ونبل ايدينا بالماْء لغايه ما الكنافه تلف كويس علي القرطاس
ونقليها في الزيت الساخن وهي بالقرطاس ونطلعها نحطها
في الشربات وهي بالقرطاس وبعد كده نسحبها من على القرطاس
ولما تبرد نضع بداخلها الكريمه ونحط على الوش
شويه مكسرات وبالهنا بتكون جميله جدا.